dimarts, 22 de maig del 2012

La Molina en BTT (ruta circular)

La Molina en BTT (ruta circular)

Es tracta d’una bellíssima ruta circular per una de les estacions hivernals més conegudes dels Pirineus Orientals. És una ruta no molt llarga, però amb un  desnivell important, cal tenir una mica de fons. A la ruta hi trobareu només una font al quilòmetre 3.

Punt de sortida: Refugi Segremorta – Font de la reina – Dolmen de la paborde - Collada de Toses – Refugi Segremorte.
Itinerari: Sortiu del refugi Segremorta, direcció estació ferrocarril de la Molina. Agafeu el camí que va de baixada cap a la vostra esquerra i aneu fent ziga-zagues, quasi sempre baixant. De tant en tant començareu a veure l’edifici de l’estació de la Molina i altres edificacions.
El camí us durà a sortir a la pista asfaltada que us portarà directament a l’estació. Des d’aquí anant cap a l’esquerra, resseguint la carretera principal direcció Alp i creuant la zona urbanitzada a uns 300 metres a la vostra esquerra us trobareu un mini parc amb figures de dinosaures, cal entrar i creuant el parc per arribar a  la font de la reina, que raja al marge esquerra de la muntanya. Creuem la carretera en sentit contrari a la font, i comencem l’ascensió per l’antiga carretera de la Molina per visitar el dolmen de la paborde. A partir d’aquest punt, cal creuant el Prat amunt enllacem amb l’antiga carretera que anava de la Molina a la Collada de Toses, actualment camí gairebé forestal i de pendent sostinguda, però sense cap dificultat tècnica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada