dimecres, 6 de juny del 2012

El refugi

El Refugi Segremorta
On som?
Refugi situat a la comarca de la Cerdanya, al terme municipal d'Alp, molt a prop de l'estació d'esquí de La Molina. Com és? 

 El refugi disposa de 21 lliteres en una sola habitació, una cuina, una dutxa amb aigua calenta i WC, així com una zona d'acampada per a tendes Com s'hi arriba?
S'hi accedeix per una pista de terra de 1'5 km practicable per cotxes segons l'època de l'any i la meteorologia
També s'hi pot arribar a peu per una altra pista de terra des de l'estació de RENFE de La Molina, de la línia BCN-Puigcerdà La Tour de Querol (a uns 40 minuts aprox.)

 Com és la zona?
La Vall Del Segremorta esta situada a 1500 metres d’alçada i és una zona de bosc frondós amb diversos rierols que acaben desembocant al riu Alp, afluent del Segre.
El refugi esta situat, per tant en una zona de bosc pirenaic, però ben comunicat i amb nuclis de població propers, ideal per persones que vulguin gaudir de l’alta muntanya sense necessitat d’un gran esforç físic (Infants, gent gran o persones amb mobilitat reduïda).
Una mica d'història:
Situat a la comarca de la Cerdanya, al terme municipal d’Alp, el refugi Segremorta deu el seu nom a la petita vall en la que esta situat. Construït al 1945 al costat d’una cabana de pastors pels socis del Club Muntanyenc Barcelonès, entitat a la que pertany, és un dels refugis més antics de La Molina i fou creat per allotjar als pioners de l’esqui al nostre país, molt abans que existís l’estació d’esquí de La Molina. Els hiverns amb bona neu es pot arribar esquiant fins a la mateixa porta del refugi.
La Vall del Segremorta, apart del seu evident interès natural també amaga una rica història i té un gran interès cultural.
La Vall pren el seu nom de l’antic poble medieval de Segremorta, abandonat al segle XVI, i les seves restes encara son visible al bosc proper al refugi. El CMB també fa una tasca de difusió i conservació d’aquest jaciment arqueològic.
Col·laboracions:
Individual: 6€, per persona i nit
Grups: 100€, refugi complet per nit (21 places)
El refugi Segremorta és d’us preferent per als socis del CMB, però esta obert a visites i estades per a persones no sòcies sempre tutelades per un soci, prèvia reserva. El CMB és una entitat sense ànim de lucre i els guanys derivats d’aquestes visites van integrament destinades a La conservació del refugi i del seu entorn natural i cultural.
Contacte:

2 comentaris:

  1. hola, sabeu perquè a tots els mapes de l'IGCC diuen altres noms com ara Sagramorta o Sagremorta... etc?

    ResponElimina
  2. Es un refugio muy bonito yo fuy socia en los años 80 cuando mi pareja hera jose vidiella dolera y la secretaria del club muntañenc barcelones era la Anna maria renard disla había muy buen ambiente como la Nuria pase inviernos inolvidables

    ResponElimina